Naprapatbehandling

Naprapati är en behandlingsform fokuserad på att minska smärta och förbättra funktionen i kroppens muskuloskeletala system. Detta innefattar muskler, senor och leder. Ordet ”naprapati” härstammar från tjeckiskans ”napravit”, som betyder ”att korrigera” och grekiskans ”pathos”, som betyder ”lidande”. Genom att använda olika manuella tekniker och rehabiliteringsmetoder, strävar naprapaten efter att anpassa varje behandling till den enskilda patientens behov.

Hur går en behandling till?

En naprapatbehandling hos oss är 40 minuter. Det börjar vanligtvis med en dialog mellan naprapaten och patienten. Syftet med detta inledande samtal är att ge naprapaten en omfattande förståelse för patientens aktuella tillstånd, medicinska bakgrund och dagliga vanor. Denna information är avgörande för att skräddarsy en effektiv behandlingsplan.

Naprapaten utför därefter en serie ortopediska tester för att fastslå en diagnos. Detta tjänar som grund för vilken behandlingsteknik som kommer att användas. Baserat på den initiala bedömningen kan en rad olika behandlingstekniker tillämpas. Dessa kan inkludera:

  • Ledmanipulation: Justering av ryggrad och andra leder för att förbättra rörlighet.
  • Mjukdelstekniker: Såsom muskelmassage och triggerpunktsbehandling.
  • Stretching: För att förbättra muskelelasticitet.
  • Dry Needling: En teknik där tunna nålar används för att stimulera triggerpunkter.

Efter den initiala behandlingen utarbetas en uppföljande vårdplan. Denna kan inkludera specifika övningar att utföra hemma och möjliga framtida konsultationer. Det är viktigt att patienten förstår sin diagnos och rehabiliteringsprocessen för att uppnå optimala resultat.

Det bör noteras att det är vanligt att uppleva en viss grad av smärta eller obehag direkt efter behandlingen. Detta är oftast en normal reaktion och brukar klinga av inom ett dygn.

Ta kontakt med oss idag

Vi hjälper dig få en besvärsfri vardag och fritid.