Naprapat Åkersberga om Frozen shoulder/frusen skuldra

Frozen shoulder, även känd som adhesiv kapsulit, är ett tillstånd där axeln blir stel, smärtfull och har begränsad rörlighet i alla riktningar. Detta sker när ledkapseln, det mjuka vävnaden runt axelleden, blir tjockare och stramare. Tillståndet utvecklas ofta långsamt och genomgår tre stadier: smärtstadiet, där skuldran blir stelare och smärtsam; frystadiet, där smärtan kan börja avta men stelheten förblir; och upptiningsstadiet, där rörligheten i skuldran börjar förbättras.

Vad är orsakerna till Frozen shoulder?

Orsakerna är inte fullständigt förstådda, men det finns vissa faktorer som ökar risken för att utveckla tillståndet. Dessa inkluderar diabetes, sköldkörtelproblem, hjärtsjukdomar och att ha skuldran immobiliserad under en längre tid på grund av skada eller kirurgi. Kvinnor och personer över 40 år löper en större risk att utveckla Frozen shoulder.

Behandling för Frozen shoulder på vår klinik

På Naprapat Åkersberga arbetar vi med att hjälpa dig återfå rörligheten och minska smärtan i din axel. Genom att använda manuell terapi, speciella övningar och ibland även dry needling, strävar vi efter att mjuka upp ledkapseln och förbättra rörligheten i leden. Vår erfarna personal anpassar behandlingen efter dina unika behov och mål för att ge dig bästa möjliga resultat.

Övningar för Frozen shoulder

Det är viktigt att utföra rätt typ av övningar för att försiktigt öka rörligheten i skuldran. Våra naprapater kommer att ge dig ett skräddarsytt övningsprogram som är designat för att successivt förbättra rörligheten och styrkan i skuldran. Genom att följa programmet noggrant och ha tålamod, kan du förvänta dig en gradvis förbättring av ditt tillstånd.

FAQ

Återhämtningstiden kan vara lång, oftast 5-24 månader.

Det är ovanligt att man drabbas igen i samma axel, däremot finns det alltid risk att få det i den andra axeln.

Då orsakerna bakom frozen shoulder inte är helt klarlagda är det svårt att veta exakt vad man kan göra för att undvika. Men att upprätthålla en aktiv och hälsosam livsstil är alltid fördelaktigt för att undvika smärta och besvär.

Har du problem med frusen skuldra? Kontakta oss på Naprapat Åkersberga för att boka en konsultation. Vi är dedikerade till att hjälpa dig återfå din rörlighet och minska din smärta, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dig för att nå dina mål.

Boka tid för behandling av Frozen shoulder redan idag!

Har du problem med frozen shoulder och inflammation i skuldra? Vi kan hjälpa dig! Tveka inte att höra av dig till oss och boka en tid då ju tidigare du sätter igång med din behandling ju snabbare kommer din kropp läka. Boka tid för en naprapatbehandling hos oss på naprapat Sollentuna redan idag!