Naprapat Åkersberg om Impingement

Impingement, eller inklämningssyndrom, är ett vanligt tillstånd där mjukvävnad blir inklämd mellan benstrukturer, ofta i skulderregionen. Detta kan leda till smärta, inflammation och en begränsad rörlighet i armen. Inklämningssyndrom kan påverka olika strukturer i skuldran, inklusive senor, muskler och bursa (slemsäck).

Vad är orsakerna till Impingement?

Impingement kan orsakas av flera olika faktorer, inklusive överanvändning av skuldermuskulaturen, svaghet i rotator cuff-musklerna, felaktig kroppshållning och anatomiska variationer i skulderstrukturen. Det är särskilt vanligt hos idrottare som deltar i sporter som kräver upprepad armrörelse ovanför huvudet, som simning, tennis och baseball. Även personer med arbete eller aktiviteter som innebär tung lyftning eller upprepad armrörelse löper risk att drabbas.

Behandling för Impingement på vår klinik

På Naprapat Åkersberga har vi en omfattande erfarenhet av att behandla impingement och relaterade skulderproblem. Vårt team av kvalificerade naprapater använder en rad olika tekniker för att minska smärtan, öka rörligheten och förbättra funktionen i skuldran. Detta kan inkludera manuell terapi, övningsprogram och rådgivning om ergonomi och arbetsställningar.

Övningar för Impingement

Rehabiliteringsprogrammet för impingement kommer ofta att innehålla specifika övningar som syftar till att stärka skuldermuskulaturen, förbättra rörligheten och korrigera eventuella obalanser i muskulaturen. Våra naprapater kommer att arbeta tillsammans med dig för att utforma ett program som passar dina individuella behov och mål. Exempel på övningar vid impingement:

FAQ

För att förebygga impingement är det viktigt att regelbundet stärka och öka rörligheten i skuldermuskulaturen genom specifika övningar. Framför allt om du utför aktiviteter som innebär upprepade rörelser ovanför huvudet.

 

Återhämtningstiden för impingement kan variera beroende på svårighetsgraden av tillståndet och den enskilda patientens respons på behandlingen. Vissa kan uppleva lindring inom några veckor medan andra kan behöva flera månader av rehabilitering och behandling för att helt återhämta sig.

 

Ja, det är möjligt att helt återhämta sig från impingement, speciellt om det upptäcks och behandlas i ett tidigt skede. Genom en kombination av manuell terapi, rehabiliteringsövningar och anpassningar av aktiviteter och arbetsställningar, kan patienter återfå full funktion och bli smärtfria. En kontinuerlig inriktning på förebyggande åtgärder och stärkande övningar kan också bidra till att förhindra framtida återkommande problem.

 

Om du upplever smärta eller begränsad rörlighet i din skuldra, kontakta oss på Naprapat Åkersberga för en bedömning och behandlingsplan. Vi ser fram emot att arbeta med dig och hjälpa dig uppnå dina hälsomål. Låt oss ta hand om din skuldra och få dig tillbaka till de aktiviteter du älskar.

Boka tid för behandling av impingement i axeln redan idag

När du får kroppsliga åkommor som impingement i axeln så är det viktigt att agera snabbt, ju snabbare du kommer igång med din behandling desto snabbare kommer du ha möjlighet att återhämta dig. Så vänta inte, boka tid för en naprapatbehandling hos oss på naprapat Sollentuna redan idag!