Naprapat Åkersberga om Rotator Cuff-skada

Rotator cuff-skada avser skador på en grupp muskler och senor som omger och stabiliserar axelleden. Dessa skador kan inkludera sträckning, inflammation eller till och med bristning av en eller flera av senorna. Detta kan resultera i smärta, svaghet och begränsad rörlighet i armen. Skadan kan uppstå på grund av akut trauma, som en fallskada, eller genom långvarig överanvändning av skuldermuskulaturen.

Vad är orsakerna till Rotator Cuff-skada?

Rotator cuff-skador kan orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive åldrande, överanvändning, muskulär obalans och trauma. Äldre personer och de som deltar i aktiviteter eller sporter som kräver upprepad armrörelse, såsom baseball, tennis eller målning, löper högre risk att drabbas. Det finns också en genetisk komponent, där vissa individer kan ha en naturlig predisposition för dessa typer av skador.

Behandling för Rotator Cuff-skada på vår klinik

På Naprapat Åkersberga erbjuder vi skräddarsydda behandlingsprogram för att adressera och rehabilitera rotator cuff-skador. Vår personal använder en kombination av manuell terapi, övningsprogram och ibland dry needling för att lindra smärta, förbättra rörligheten och stärka de omgivande musklerna. Varje behandlingsplan är unikt anpassad för att möta patientens specifika behov och målsättningar.

Övningar för Rotator Cuff-skada

Ett centralt inslag i rehabiliteringen av en rotator cuff-skada är ett noggrant utvalt övningsprogram. Denna typ av program är avsett att gradvis återställa rörligheten, öka styrkan och förbättra funktionen i skulderleden. Våra naprapater kommer att arbeta tillsammans med dig för att säkerställa att du utför övningarna korrekt och säkert.

FAQ

Återhämtningstiden är väldigt individuell och baseras på ålder och tidigare besvär. Det kan ta allt från några veckor till flera månader.

Efter en rotator cuff-skada finns risk för nedsatt rörlighet och det är av yttersta vikt att fortsätta stärka upp axelleden för att undvika framtida besvär.

 

Våra naprapater kan skräddarsy ett träningsprogram som du kan upprätthålla även efter avslutad rehabilitering av skada. Detta för att fortsätta stärka axelleden och undvika framtida besvär.

 

Om du misstänker att du har en rotator cuff-skada, tveka inte att kontakta oss på Naprapat Åkersberga för en konsultation. Vi är engagerade i ditt välmående och redo att hjälpa dig på vägen mot återhämtning. Låt oss arbeta tillsammans för att uppnå dina hälsomål och förbättra din livskvalitet

Boka en tid för behandling av rotatorkuffskada redan idag!

Vänta inte med att behandla dina besvär, det finns ett tydligt samband kring hur lång tid din kropp behöver för att återhämta sig och hur tidigt man påbörjade behandling vid rotatorkuffskada. Kontakta oss redan idag och boka tid för en naprapatbehandling hos oss på naprapat Sollentuna redan idag!