Naprapat Åkersberga om Diskbråck

Diskbråck uppstår när den mjuka kärnan i en av ryggradens diskar pressas ut genom det yttre höljet, vilket kan leda till smärta, domningar och svaghet i armar eller ben. Denna typ av ryggskada är vanlig, särskilt i nedre delen av ryggen, men kan även uppstå i nacken. Smärtan kan variera från ett milt obehag till svår smärta och kan förvärras vid sittande, hosta eller nysning.

Vad orsakar Diskbråck?

Åldrandet spelar en stor roll i utvecklingen av diskbråck då disken naturligt blir mindre elastisk och mer benägen att brista med tiden. Ytterligare riskfaktorer inkluderar tungt fysiskt arbete, rökning, övervikt och en genetisk predisposition. Ibland kan en plötslig vridning eller lyft av tunga föremål utlösa ett diskbråck, även om disken redan har försvagats över tid.

Behandling för Diskbråck på vår klinik

Här på Naprapat Åkersberga har vi erfarenhet av att behandla patienter med diskbråck. Vi börjar med en noggrann undersökning för att fastställa omfattningen av skadan och utarbeta en individanpassad behandlingsplan. Behandlingen kan inkludera manuell terapi för att lindra trycket på nervrötterna, övningar för att stärka ryggens stödmuskulatur, och rådgivning om hur man undviker framtida skador. Vårt mål är att minska din smärta och förbättra din livskvalitet.

Övningar för Diskbråck

Vi på Naprapat Åkersberga betonar vikten av övningar i rehabiliteringen av diskbråck. Genom att stärka ryggens och bukens muskulatur kan du bidra till att avlasta diskarna, stabilisera ryggraden och förebygga framtida skador. Våra erfarna naprapater kommer att guida dig genom specifika övningar som är anpassade för just din situation, och se till att du utför dem korrekt för att optimera återhämtningen. Övningar vid diskbråck:

FAQ

Ja, de flesta diskbråck läker ut av sig själv inom tre månader. Smärtan är som mest intensiv första veckorna men efter ett par månader brukar de flesta inte ha lika ont.

Inga rörelser kommer förvärra diskbråcket men aktiviteter som innebär tunga lyft eller framåtböjningar kan göra ont och kan till en början undvikas.

Genom att ta hand om sig och upprätthålla en aktiv och hälsosam livsstil ger du dig själv bra förutsättningar för att inte drabbas igen.

Upplever du smärta eller obehag från ett möjligt diskbråck? Tveka inte att kontakta oss på Naprapat Åkersberga för att boka en tid och påbörja din resa mot ett smärtfritt liv. Vi är här för att hjälpa dig att uppnå dina hälsomål och förbättra din livskvalitet.

Boka tid för behandling av diskbråck redan idag

När du får kroppsliga åkommor som diskbråck så är det viktigt att agera snabbt, ju snabbare du kommer igång med din rehabiliterande behandling efter skadan desto snabbare kommer du ha möjlighet att återhämta dig. Så vänta inte, boka tid för en naprapatbehandling hos oss på Naprapat Sollentuna redan idag!