Naprapat Åkersberga om Ischias

Ischias beskriver smärttillståndet som uppstår när ischiasnerven, kroppens längsta nerv, blir irriterad eller klämd. Smärtan sträcker sig från nedre delen av ryggen, via sätet och ner i ett eller båda benen. Intensiteten av smärtan kan variera från en dov värk till skarp och brännande känsla, och i vissa fall kan den även åtföljas av stickningar, domningar eller muskelsvaghet.

Vad orsakar Ischias?

Ischias kan uppstå av flera olika orsaker. En hernierad disk i ryggraden, där den mjuka vävnaden mellan ryggkotorna buktar ut, är en vanlig orsak. Andra möjliga orsaker kan vara ryggstenos (förträngning av ryggraden), spondylolistes (en ryggkota som har glidit framåt över en annan) eller muskelspänningar. Graviditet kan också leda till ischiassmärta då den växande livmodern lägger tryck på ischiasnerven.

Behandling för Ischias på vår klinik

På Naprapat Åkersberga tar vi ett helhetsgrepp om din ischiasproblematik. Genom en noggrann undersökning och analys av ditt smärttillstånd kan vi identifiera orsaken bakom din ischiassmärta och utarbeta en skräddarsydd behandlingsplan. Behandlingen kan innefatta manuell terapi för att minska nervirritationen, rådgivning om ergonomi och kroppshållning, samt specifika övningar för att stärka ryggens stödmuskulatur.

Övningar för Ischias

För att effektivt behandla ischias och förebygga framtida episoder, lägger vi stor vikt vid övningar och självhjälpstekniker. Våra naprapater kommer att guida dig genom övningar som gradvis ökar i intensitet för att förbättra din rörlighet, stärka ryggen och minska trycket på ischiasnerven. Dessa övningar kan utföras hemma och blir en viktig del av din långsiktiga hälsoplan. Tips på övning vid ischias:

FAQ

Ryggsmärta är ett generellt smärtbegrepp som kan orsakas av flera olika vävnader som t.ex muskler, leder, nerv och disk. Medan ischias är en mer specifik smärtproblematik som beror på en påverkan av ischiasnerven.

 

Genom att upprätthålla en hälsosam och aktiv livsstil kan du minska risken att drabbas av ischias. Rör på dig regelbundet, undvik stress, sov och ät ordentligt.

Återhämtningstiden kan variera från person till person men håller sig mellan några veckor och några månader.

 

Dessa är några av de frågor vi ofta får från våra patienter, och vi ser fram emot att besvara dem och ge dig den information och de verktyg du behöver för att hantera din ischias och leva ett smärtfritt liv.

Boka tid för behandling av Ischias redan idag

När du får kroppsliga åkommor som Ischias så är det viktigt att agera snabbt, ju snabbare du kommer igång med din rehabiliterande behandling efter skadan desto snabbare kommer du ha möjlighet att återhämta dig.

Boka tid för naprapatbehandling redan idag och påbörja din resa mot en besvärsfri vardag. Välkommen till oss på Naprapat Sollentuna.